lambretta with oil jug

Lopeta lutraaminen, siirtymättä nykyaikaan…

Monet meistä Vespa harrastajista ajaa niin sanotuilla “pelti Vespoilla” joissa ei ole tuoreöljyvoitelua, 4-tahtimoottoreista puhumattakaan. Me klassikko harrastajat siis joudumme sekoittelemaan öljyn bensanjoukkoon käsin. Poikkeuksena tietysti ne jotka sattuvat asumaan sellaisen Nesteen huoltoaseman läheisyydessä, jossa 2-tahtibensaa saa ihan mittarista.

Öljyn sekoittamisessa olen nähnyt monenlaisia tapoja. Jokin aika sitten itse mittailin öljyn pienellä mittakannulla joku litran purkista tai reissussa katevistä SIPin yhden desin pikkupurkeista. Saariston rengastie reissuilla näin myös muita tapoja, myös samoja kuin omani, mutta myös tyyliin “loraus joukkoon” ilman mittaamista. Olen tosin huomannutkin, että joidenkin 2-tahti Vespat savuttaa toisia enemmän…

Nyt lotraaminen on kuitenkin ainakin itseltä loppu, sillä löysin siihen erinomaisen apuvälineen, BGM Pron öljypullo, jossa on erillinen puristamalla täytettävä mittakannu pullossa kiinni. Tämän tyyppisen pullon käyttö on minulle ennestään tuttua, sillä neljällä pyörällä liikkuessani lisään rättäarin bensan joukkoon venttiilinsuoja-aineen vastaavasta pullosta.

Erityisen käteväksi pullon tekee sen täytettävyys, pullo ei siis ole kertakäyttöinen, vaan voit täyttää sen itse haluamallasi öljylaadulla. Voit itse päättää, täytätkö pullon edullisella venäläisöljyllä vai laitatko täytteeksi Gastrolin Power 1 Racingiä tai jotain siltä väliltä. Tarkeintä on että öljyä on sopiva määrä se säästää arvokasta luontoamme ja vähentää myös perässä ajavien “päänsärkyä”.